tisdag 26 april 2016

Mera Hue och vidare färd mot Hoi An

Efter en heldag av utforskande av citadellet och staden så var vi något trötta och möra och tog igen oss en stund på rummet. På kvällen gick vi till en restaurang som hotellet rekommenderade för att prova lite lokala specialiteter.
Det var ett ganska enkelt ställe, men absolut proppfullt av en blandning av lokalbor och turister. Vi tog en meny med 5 olika rätter. Alla var goda utom rätten på bilden - tapiokapuddingar med grissvål och krabba. Den lokala ölen Huda slinker dock ner lätt! Smakar som dansk Hof - inte så konstigt kanske eftersom bryggeriet grundades av Carlsberg och namnet är en förkortning av Stor Dansk.
Vi rundade av kvällen på baren DMZ, som hade den är innovativa takfläkten:

Följande dag var det dags att lämna Hue. Synd, för det var mycket vi inte hade hunnit se i stan och många dagsutflykter som man skulle kunna göra med utgångspunkt i Hue.
Vi hade lyxat till det och bokat bil med förare eftersom vi ville ta en tur och titta på några tempel och gravar utanför Hue och även ha möjlighet att stanna och titta på sevärdheter på vägen till Hoi An. Tyvärr regnade de en hel del under dagen, så vi skippade vissa sevärdeter.
Vi stannade till vid en av de många fiskrestaurangerna som ligger vid lagunen halvvägs mellan Hue och Hoi An för att äta lunch. Mycket gott. Richard och jag gjorde misstaget att beställa en krabba trots att vår chaufför (Mr Tien) varnade oss. Vi trodde att han inte gillade krabba - men det visade sig att krabban var hutlöst dyr! Den kostade lika mycket som resten av middagen (inklusive drycken) för tre personer...


På grund av regnet skippade att titta närmare på Danang och Marbel Mountains och åkte istället direkt till Hoi An.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar